Panorama van Sint-Petersburg, gezien vanaf
de Paleisbrug over de Neva. In het midden de Petrus en Paulus-vesting en rechts het Winterpaleis.

Het wapen van de stad
Sint-Petersburg

100 dagen in Sint-Petersburg

Middels deze weblog houd ik het thuisfront op de hoogte van mijn belevenissen in Sint-Petersburg. Het is mijn bedoeling hier regelmatig een berichtje te plaatsen. Het recentste bericht staat bovenaan. Reageren op mijn berichten kan via e-mail.

До свидания (tot ziens)!

Auke de Vlieger

Het wapen van de stad
Sint-Petersburg


Heeten, Nederland, donderdag 24 december 2009, 15:04 uur

Als onderdeel van mijn studie Slavische Talen en Culturen in Groningen, waar ik tweedejaars ben, ga ik volgend jaar ruim drie maanden studeren aan de Europese Universiteit (eu.spb.ru) van Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland. Het vliegticket is inmiddels geboekt; 29 januari vertrek ik vanaf luchthaven Düsseldorf. Rond half mei zal ik weer terugkeren. Als het even kan wil ik op 9 mei de Overwinningsparade in Moskou nog bijwonen. Het is dan precies 65 jaar geleden dat Duitsland zich overgaf in de Tweede Wereldoorlog, en die gebeurtenis wordt jaarlijks met een grote parade herdacht. Omdat 65 jaar een mooi rond getal is en het aantal nog in leven zijnde veteranen snel terugloopt, zal deze parade extra groots worden aangepakt. Het verbaast me niets als er nog maar weinig veteranen de parade van 2015 kunnen bijwonen, dus ik wil de parade van 2010 erg graag bekijken als ik 'toch' in Rusland ben.

Over iets meer dan een maand vertrek ik dus. Huisvesting wordt door de universiteiten geregeld. De details hiervan krijg ik nog te horen. Visa worden ook geregeld, en verder is er nog een hoop papierwerk dat de komende maand nog in orde moet worden gemaakt.

Middels deze blog wil ik iedereen die daar in geïnteresseerd is op de hoogte houden van mijn voorbereiding en belevenissen. Ongetwijfeld zal ik veel meemaken. Mochten jullie willen reageren, dan kan dat via mijn Hotmail-e-mailadres. Mijn andere e-mailadressen kan ik in Rusland niet checken (tja, misschien ook wel, maar ik heb geen zin in gedoe). Iedereen tot ziens alvast!


Archief:

Mei 2010 | April 2010 | Maart 2010 | Februari 2010 | Januari 2010 | December 2009

Alle rechten voorbehouden / all rights reserved © Auke de Vlieger 2008-
Home